in

Stigao najveći ikad update za „World of Tanks“

„World of Tanks“ je megapopularna igra, toliko je popularna da trenutno bilježi više od 160 miliona registriranih igrača. Njezina popularnost bi mogla još više narasti, jer je „Wargaming“ danas plasirao ogromni update 1.0 koje donosi vrlo značajne promjene.

Prva velika novost je implementacija novog grafičkog pokretača „Core“ koji je bio u razvoju protekle četiri godine, a eksluzivan je za PC verziju igre. „Core“ donosi zadnju tehnologiju grafičkog računanja i rendera, uključujući posproces efekte, PBR, napredno osvjetljenje i sjene, efekte čestica, te cijeli niz optimizacija i poboljšanja performansi.

Zajedno s novim vizualima stiže i nova muzička podloga u produkciji Praškog simfonijskog orkestra koji je spomenuti materijal stvarao više od godinu dana.

U saradnji sa „Sony Music Entertainment“ muzika iz „World of Tanks“ bit će dostupna besplatno na „Spotify“, „Tidal“ ili „Deezer“.

Osim toga stiže i nova „Glacier“ mapa, a ostalih 29 mapa je doživjelo mnogobrojne promjene stoga se može smatrati kako su gotovo pa iznova prerađene. Što sve donosi „World of Tanks 1.0“ možete pogledati u videu.

Piše: E. H.