in

Nemate slobodnog prostora na mobitelu? Uz ove trikove očistite ga za 5 minuta!

Brisanje neželjenih aplikacija, slika i videa pohranjenih na vašem telefonu nije najuzbudljiviji zadatak na svijetu, ali je važan i ne treba dugo trajati.

Bez obzira na to koristite li se iPhoneom ili Androidom, vaš uređaj ima praktične, ugrađene alate za rješavanje digitalnog smeća. U samo nekoliko minuta možete napraviti mjesta za datoteke koje su vam najvažnije, piše Which.

Vrijedno je odvojiti malo vremena za brisanje datoteka s iPhonea koje vam ne trebaju. Tako ćete imati više prostora za aplikacije, dokumente, fotografije i videozapise. Osim toga, izbjeći ćete zastrašujuću obavijest ”Pohrana puna”.

Savjet: Prije nego što izbrišete datoteke, razmislite o izradi sigurnosne kopije uređaja na računalu ili iCloudu. Imajte na umu da iCloud svaki dan automatski stvara sigurnosnu kopiju vašeg iPhonea kada se puni, zaključan je i na Wi-Fiju. Provjerite detalje u Postavke > [vaše ime] > iCloud > iCloud sigurnosna kopija, piše Which.

Kada budete spremni, prođite kroz ova četiri koraka:

1. Na početnom zaslonu dodirnite ikonu Postavke.

2. Skrolajte do Općenito i odaberite iPhone Storage. Na ovom zaslonu vidjet ćete raščlambu datoteka pohranjenih na vašem telefonu (ne na iCloudu) – popis uključuje fotografije, poruke i aplikacije.

3. Odvojite trenutak da identificirate najveće segmente na grafikonu. Na primjer, mogli biste vidjeti da instalirane aplikacije zauzimaju više prostora nego što biste željeli.

4. Istražite karticu Preporuke za savjete o tome kako uštedjeti prostor. Ako postoji više prijedloga, morat ćete odabrati Prikaži sve. Jedna od opcija je Optimize Photos, koja pohranjuje fotografije pune rezolucije u iCloud i koristi manje verzije na vašem mobitelu, prenosi Večernji list.