in

WhatsApp sada omogućuje još lakše blokiranje spam poruka

Još jedna dodatna mogućnost odnosi se na to da korisnici sada mogu dugim klikom kliknuti na obavijest o poruci na zaključanom zaslonu kako bi pristupili opcijama, uključujući trenutno blokiranje pošiljatelja.

WhatsApp također prikazuje ponovni upit za prijavu kontakata, dopuštajući korisnicima klik na potvrdni okvir “Prijavi kontakt”, a zatim klik na “Blokiraj”, u novom skočnom prozoru.

Nove mogućnosti WhatsApp-a

WhatsApp je nedavno otkrio novu mogućnost, koja će korisniku po novome onemogućiti blokiranje dosadnih i neželjenih poruka izravno sa zaključanog zaslona. Aplikacija za razmjenu poruka u vlasništvu Mete poslala je poruku putem svog službenog računa na platformi, u kojoj je detaljno opisala novo obilježje. Sada možete blokirati poruke nepoznatih kontakata na WhatsAppu, a da ih čak i ne otvorite.

Kada se neželjena poruka pojavi na vašem zaključanom zaslonu, samo dugim klikom trebate kliknuti na obavijesti i pokazat će vam se mnoge opcije, uključujući i onu za blokiranje poruka od pošiljatelja.

Ako želite prijaviti kontakt, aplikacija također prikazuje novi upit. Sve što trebate učiniti je dodirnuti potvrdni okvir za “Prijavi kontakt”, a zatim pritisnuti “Blokiraj” u novom skočnom prozoru. Ažuriranje uklanja nepotrebnu gnjavažu, koja uključuje otvaranja aplikacije i kopanja po chatovima samo da biste blokirali te dosadne poruke.

Ovo ažuriranje je pojednostavnilo i ubrzalo blokiranje neželjenih poruka i pošiljatelja. Kada želite nekoga blokirati bez potrebe prolaska kroz dodatne izbornike i prolaženje kroz dodatne opcije samo kako biste pronašli i otvorili chat. Prije ovoga, morali ste otvoriti chat i krenuti u potragu u novom izborniku kako biste pronašli opciju “blokiraj”. Druga opcija bila je dugo pritiskanje poruke na popisu za razgovor, a zatim odlazak u dodatni izbornik kako biste pronašli opciju “blokiraj”.

Već kada prvi put primite poruku od nepoznatog pošiljatelja na platformi, WhatsApp prikazuje upozorenje ispod podataka za kontakt. Odmah tamo dobivate opcije za dodavanje kontakta ili blokiranje, piše PC Chip.

Najnovija promjena i nove opcije koje svakako doprinose pojačavanju sigurnosti korisnika još je jedan od nastojanja WhatsApp-a kako bi zaštitio korisnike od neželjenih poruka. Nakon omogućavanja ovoga, korisnici će dobiti veću kontrolu nad porukama koje dobijaju, što će dodatno doprinijeti boljem iskustvu korištenja aplikacije, što se pogotovo odnosi na dobivanje i primanje poruka. Što je najbolje, ove mogućnosti lako je omogućiti i jednostavno doći do njih, što će naravno dodatno doprinijeti sigurnosti korištenja aplikacije i njenoj boljoj kvaliteti.