in

Xiaomi povećava cijenu Xiaomi 14 Ultra telefona?

Prema nekim glasinama, Xiaomi bi već krajem ovog mjeseca mogao predstaviti Xiaomi 14 Ultra. Do tada, Digital Chat Station donosi nam nove informacije o ovom telefonu, koje će potencijalno razočarati fanove Xiaomija.

Naime, kako prenosi gore pomenuti leaker, procjena materijala za sastavljanje Xiaomi 14 Ultra iznosi oko 100 dolara više u odnosu na materijale Xiaomi 13 Ultra telefona. Digital Chat Station sugeriše da bi to moglo dovesti i do povećanja cijene telefona, ali nije otkrio koliko će to povećanje biti, ako ga uopšte bude.

Unatoč vjerovatnom povećanju cijene, leaker navodi da se radi o bitnim poboljšanjima u odnosu na prethodnika, te da će povećanje cijene biti opravdano.

On navodi da je proizvodnja ovog telefona već započela, a prenosi da će on biti predstavljen prije nego očekujemo.

Kako god, ove informacije moramo uzeti s velikom dozom rezerve, jer niko osim ovog leakera još nije objavljivao detalje o Xiaomi 14 Ultra telefonu.

Xiaomi 14 Ultra, šta do sada znamo o njemu?

Na osnovu izvještaja gore pomenutog leakera, Xiaomi 14 Ultra navodno će imati glavni senzor kamere od 50 MP (Sony LYT 900 sa OIS podrškom) s promjenjivim otvorom blende. Pored ovog senzora, telefon će navodno imati i ultraširoki senzor od 50 MP, te dva telefoto senzora. Također, očekuje se da će telefon imati titanijumski okvir, te podršku za dvosmjerno satelitsko povezivanje.

Xiaomi 14 Ultra trebao bi biti opremljen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom, a za autonomiju uređaja navodno će biti zadužena baterija kapaciteta 5180 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W i podrškom za bežično punjenje od 50 W, dok se negdje čak navodi i bežično punjenje od 100 W.