in

Osvanuli detalji o performansama i punjenju Xiaomi 14 Ultra telefona

Xiaomi 14 Ultra jedan je od najiščekivanijih telefona ove godine, pa je sigurno da su mnogima zanimljive informacije o njemu. Ovaj telefon pojavio se na Geekbenchu, koji je otkrio neke detalje o ovom telefonu, ali i činjenicu da će telefon biti uskoro predstavljen.

Xiaomi 14 Ultra na Geekbenchu pojavio se s brojem modela Xiaomi 24030PN60G i kodnim imenom “aurora”. Uređaj je postigao skor od 9.317 bodova u testu s jednom jezgrom i 26.523 bodova u višejezgrenom testu. Međutim, ovi brojevi su “prenapuhani”, odnosno postignuti na starijem Geekbench 4 testu umjesto na trenutnom Geekbenchu 6. Telefon očekivano pokreće Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Geekbench potvrđuje i to da će telefon biti dostupan u verziji sa 16 GB RAM-a i da će biti isporučen sa Androidom 14.

Pored toga, poznati leaker Digital Chat Station prenio je na svom Weibo profilu detalje koji se odnose na punjenje telefona. Tako on navodi da bi Xiaomi 14 Ultra mogao stići s podrškom za bežično punjenje od 80 W. Pored toga, on navodi da bi telefon u kutiji mogao stići s bežičnim punjačem od 100 W, u što je teže povjerovati.

Ako se ova informacija ispostavi tačnom, Xiaomi 14 Ultra bit će jedan od telefona s najbržim punjenjem. U svakom slučaju, radi se o neprovjerenim informacijama, pa ih moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Xiaomi 14 Ultra mogao bi biti predstavljen sljedećeg mjeseca.