in

Pixel 8 Pro vam sada može mjeriti i temperaturu tijela!

Većina vlasnika Pixela 8 Pro vjerojatno je zaboravila da postoji infracrveni senzor temperature na stražnjoj strani telefona pored LED bljeskalice kamere. Ali još uvijek je tu i gotovo četiri mjeseca nakon lansiranja dobiva novu značajku: mjerenje tjelesne temperature. Četveromjesečno zadržavanje je zato što su senzori tjelesne temperature regulirani kao medicinski uređaji, pa je Google trebao odobrenje FDA da omogući tu značajku.

Tvrtka ima objavu na blogu u kojoj se detaljno opisuje značajka, u kojoj se kaže: “U kliničkim ispitivanjima, naš softverski algoritam uspio je izračunati tjelesnu temperaturu u rasponu od 36,1°C–40°C s točnošću ± 0,3°C u usporedbi s termometrom za sljepoočnu arteriju odobrenim od strane FDA. Laički rečeno, to znači da je značajka tjelesne temperature Pixela otprilike jednako točna kao i drugi termometri za sljepoočnu arteriju.” Značajka radi samo u SAD-u.

Kao i sve što se tiče temperaturnog senzora Pixela 8 Pro, ideja o osnovnoj značajci zvuči dobro, ali izvedba ostavlja mnogo toga za poželjeti. Google ima stranicu za podršku koja detaljno opisuje kako koristiti senzor tjelesne temperature, a morat ćete polagano prijeći telefonom preko cijelog lica tijekom četiri sekunde da biste dobili očitanje.

Senzor mora biti izuzetno blizu vašem licu da bi radio; Google kaže da želi telefon “što bliže koži bez dodirivanja”. Ako nosite naočale, morat ćete ih skinuti jer telefon mora biti toliko blizu vašeg lica da će ih udariti. Ako sve to uspijete, dobit ćete očitanje tjelesne temperature koje možete spremiti na svoj Fitbit profil.

Značajka se pojavljuje kao dio ažuriranja Pixela iz siječnja 2024. Također uključuje značajku ” Circle to Search ” koja je najavljena tijekom predstavljanja Galaxy S24 i “Magic compose” pokretan AI-jem za aplikaciju Google Messages. Google kaže da će značajke biti uvedene “tijekom sljedećih nekoliko tjedana”.