in

Apple Vision Pro uzrokuje probleme kod pojedinih korisnika

Mediji su ponovno imali priliku isprobati Apple Vision Pro s proizvodnim jedinicama koje kreću sa isporukom sljedećeg mjeseca, reakcije su bile pomiješane. Nekoliko korisnika koji su isprobali uređaj naveli su da im je već nakon 15 min korištenja počela ozbiljno smetati težina uređaja, te da osjećaju glavobolju.

Očigledno, ovo nisu reakcije koje bi Apple želio čuti prije nego što proizvod postane dostupan široj javnosti 2. veljače. Vision Pro se smatra jednim od ključnih proizvoda pod vodstvom izvršnog direktora Applea Tima Cook. Iako su dosadašnje VR i AR naočale oblik prostorne računalne tehnologije, Apple nastoji pridodati tom pojmu neko drugačije ili opsežnije značenje od prethodnih AR/VR iskustava.

Iako su testeri primijetili probleme u udobnosti s headseta, također su prepoznali da Vision Pro pruža vrlo uzbudljiva iskustva. Posebno su istaknuli uživanje u iskustvu meditacije. Funkcionalnost praćenja ruku i upravljanje sučeljem gestama dobro su funkcionirali. No, kada je riječ o obavljanju radnih zadataka, jedan od izvještaja spominje da je iskustvo s virtualnom tipkovnicom bilo loše te da je trebalo nekoliko pokušaja čak i da se ispravno napišu pojedina riječ.

Unatoč potencijalu, dosadašnje naočale nisu postigle veliki komercijalni uspjeh, pa nije zajamčeno ni da će Vision Pro, čak i s Apple logotipom, imati veći uspjeh od drugih AR/VR naočala koje su prethodile. Cijena Apple Vision Pro iznosit će 3.500 dolara, a predbilježbe počinju ovaj petak. Kupce će zamoliti da skeniraju svoje lice prije nego što dođu u trgovinu na probu i demo iskustvo koje će trajati najmanje 40 minuta prije nego što kupe Vision Pro. Zalihe pri lansiranju bit će vrlo ograničene i dostupne samo u SAD-u tijekom 2024., prije nego što slijedi širenje diljem svijeta 2025. godine.