in

Microsoftova AI zvijezda stiže i na Android

Microsoftov alat Copilot, tvrtkeAI chatbot koji može učiniti sve, od pomoći pri pisanju koda do pisanja e-pošte, stigao je na Android mobilne uređaje. Copilot, kojeg pokreću najnoviji OpenAI modeli GPT-4 i DALL-E 3, također se može koristiti za generiranje slika iz jednostavnih tekstualnih opisa i zahtjeva. Aplikacija je dostupna na Google Playu, besplatan je za preuzimanje i ne zahtijeva Microsoftov račun za prijavu.

Pokretanje mobilne verzije Microsoftovog Copilota (bivši Bing Chat) bio je tih — uz malo buke i bez formalnih najava, za razliku od onoga što smo vidjeli s izdavanjem Bing Chata na mobitelima. Nova aplikacija Copilot objavljena je ranije ovog mjeseca. Copilot još uvijek nije dostupan na iOS-u, a tvrtka još nije obećala datum izlaska.

Lansiranje Copilot aplikacije za Android dolazi nešto više od mjesec dana nakon što je Microsoft rebrandirao Bing Chat u Copilot . Microsoft je prvobitno lansirao svoj AI push ranije ove godine unutar svoje tražilice Bing, integrirajući sučelje nalik ChatGPT-u u rezultate pretraživanja. Iako je to još uvijek dostupno, Microsoft je odbacio brendiranje Bing Chat i dopustio Copilotu da bude više samostalno iskustvo koje također postoji na vlastitoj namjenskoj domeni na copilot.microsoft.com — slično kao ChatGPT.

Pokretanje mobilnih aplikacija za Copilot čini se kao sljedeći logičan korak proširenja ovog samostalnog Copilot iskustva, osobito jer je Bing Chat Enterprise također rebrendiran u samo Copilot.