in

Ice Universe otkrio nove detalje o Galaxy S24 seriji

Samsung bi početkom sljedeće godine trebao predstaviti Galaxy S24 flagship seriju. O ovoj seriji do sada smo saznali mnogo informacija, a poznati leaker danas ih otkriva još.

Ice Universe otkriva najnovije detalje o Galaxy S24 seriji, koja će sljedeće godine naslijediti ovogodišnju Galaxy S23 seriju. Tako ovaj leaker navodi da će Galaxy S24+ konačno stići sa opcijom od 12 GB RAM-a. Podsjećamo da Galaxy S23+ stiže u jednoj RAM opciji i to onoj od 8 GB. S druge strane, navodno će obični Galaxy S24 ostati na 8 GB RAM-a, kao i njegov prethodnik.

Kada je, pak, riječ o najjačem modelu iz predstojeće Galaxy S24 serije, Galaxy S24 Ultra, ovaj telefon bi također trebao imati 12 GB RAM-a, kao i prethodnik, ali i kao Galaxy S24+. Ovo je pomalo razočaravajuće, s obzirom na to da Samsungovi konkurenti već predstavljaju telefone sa 24 GB RAM-a, dok je i sam Samsung, Galaxy S20 Ultra i Galaxy S21 Ultra telefone objavio i u opcijama sa 16 GB RAM-a.

Ranije smo saznali da će Exynos 2400, za kojega Samsung navodi da donosi ogromna poboljšanja CPU-a, GPU-a i AI-a u odnosu na prethodnika, pokretati Galaxy S24 seriju u jednoj verziji, dok će drugu verziju ovih telefona pokretati Snapdragon 8 Gen 3. Međutim, navodno će Ultra model isključivo stići sa Qualcommovim čipom.

Svi modeli iz Galaxy S24 serija imat će navodno LTPO M13 ekrane sa maksimalnom svjetlinom od 2500 nita. Do sada su samo Ultra modeli imali LTPO panele i to sa većom maksimalnom svjetlinom ekrana u odnosu na obične i Plus modele.