in

TUGYTUGY

Galaxy S23 serija u problemu nakon One UI 6 nadogradnje

Samsung je nedavno počeo s uvođenjem stabilne One UI 6 nadogradnje na Samsung Galaxy S23 seriju. Iako je stabilna nadogradnja krenula nakon nekoliko beta verzija, čini se da ona uzrokoje probleme na Galaxy S23 seriji.

Samsung Galaxy S23 serija očekivano je prva serija koja je dobila stabilnu One UI 6, odnosno Android 14 nadogradnju. Međutim, korisnici nisu zadovoljni.

Neki korisnici koji su nadogradili svoje Galaxy S23 modele na stabilni One UI 6, požalili su se na X-u zbog problema koje imaju zbog pomenute nadogradnje. Tako korisnici navode da iskustvo korištenja telefona nije fluidno kao što je bilo na beta verzijama. Te informacije potvrdio je i poznati portal Sammobile.

Iz Samsunga su naveli da će raditi na poboljšanju fluidnosti nekih elemenata, kao što su animacije, ali taj segment više se odnosi na animacije prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija itd. Međutim, problem koji se spominje tiče se kompletne fluidnosti korisničkog interfejsa.

Samsung je danas objavio novu nadogradnju za Galaxy S23 seriju, ali nažalost ona nije ispravila gore pomenute probleme. Čak ni popravke koje je Samsung sam najavio, a koje se tiču animacija, nisu stigle. Nadogradnja sa sobom donosi samo sigurnosnu zakrpu iz tekućeg mjeseca ove godine, koje popravlja neke sigurnosne propuste.

Iako su se možda korisnici Galaxy S23 serije ponadali da će ova nadogradnja ispraviti probleme, to se nije desilo. Na njima je da čekaju sljedeću nadogradnju, koja će nadamo se ispraviti probleme koje korisnici prijavljuju.