in

Android 14 ima neobičan problem – da li ste ga primjetili?

Android 14 verzija operativnog sistema ima potencijalno kritičan problem koji mnogi porede sa ransomware napadom.

Navodi se da Android 14 ima problem s čuvanjem podataka, a ovo je u vezi sa funkcijom “višestrukih profila” na ovoj platformi. Iako korisnici imaju mogućnost da otvore više profila na jednom telefonu ili tabletu, suočavaju se s rizikom da izgube podatke ili pristup svojim uređajima.

Prije nekoliko dana su se pojavili prvi izvještaji o ovom bagu, a sve nakon instaliranja Androida 14 na Pixel uređaje. Korisnici su se požalili da ne mogu da pristupe skladišnom prostoru preko svog primarnog korisničkog profila. Neki od njih su naišli i na beskonačnu petlju pri pokretanju, a drugi su primali poruke sa greškom tokom skladištenja podataka.

Tako je umjesto nadogradnje sa korisnim funkcijama, Android 14 ažuriranje “pokvarilo” uređaje korisnika. Oni tako nisu imali dovoljno prostora za skladištenje podataka u aplikaciji kamere, dok su drugi prijavljivali da ne mogu da snimaju ekran zbog manjka interne memorije. Takođe File manageri nisu prikazivali dadoteke.

Srećom, Google je svjestan ovih problema i nedavno je korisnicima rekao da trenutno radi na ispravkama koje će uskoro biti implementirane na pogođene uređaje.