in

Xiaomi sprema novi vrhunski preklopni telefon

Xiaomi se sprema da predstavi svoj novi sklopivi pametni telefon četvrte generacije, a za koji se očekuje da će se zvati Xiaomi Mix Fold 4.

Mix Fold serija je do sada bila ograničena samo na kinesko tržište, međutim to bi se prema novom izvještaju konačno moglo promijeniti sa novim Mix Fold 4 modelom.

Za sada su nezvanične informacije otkrile da se nadolazeći Xiaomi uređaj koji je označen sa brojem modela ‘2405CPX3DC’ pojavio u GSMA IMEI bazi podataka. Vrijedno je napomenuti da slovo “C” u broj modela obično označava verziju prilagođenu kineskom tržištu.

Osim njega navodno postoji i globalna verzija ovog uređaja sa brojem modela ‘2405CPX3DG’, gdje slovo “G” na kraju znači da je riječ o uređaju namijenjenom globalnom tržištu. Posljednji izvještaji sugerišu da se iza ovih brojeva modela vjerovatno skrivaju uređaji koji su kineska i globalna varijanta Xiaomi Mix Fold 4 preklopnog smartfona. U svakom slučaju preporučljivo je ovom izvještaju pristupiti sa oprezom i pričekati dalje novosti budući da još nema službenih informacija od Xiaomija.

Ako se glasina pokaže tačnom, Mix Fold 4 označiće Xiaomijev pohod na globalno tržište sklopivih pametnih telefona. Uključivanje brojeva “2405” u broj modela nagovještava potencijalno predstavljanje oko maja 2024. godine. Mix Fold 4 nije jedini sklopivi pametni telefon u Xiaomijevoj liniji za 2024. godinu.

Prema nedavnim izvještajima, kompanija paralelno razvija i još jedan sklopivi pametni telefon pod nazivom Xiaomi Mix Flip. U nedavnoj objavi broj modela za Xiaomi Mix Flip je naveden kao 2311BPN23C, što jasno govori da će barem u jednoj varijanti biti namijenjen kineskom tržištu.