in

WOWWOW

Samsung najavljuje impresivne mogućnosti kamere Galaxy S24 Ultra

Kompanija Qualcomm predstavila je ove sedmice Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Već je nekoliko kompanija potvrdilo da će njihovi telefoni stići s ovim čipom, a Samsung je danas objavio video zapis koji otkriva nove mogućnosti ISOCELL 200 MP senzora uz pomoć novog Snapdragona 8 Gen 3.

Južnokorejska kompanija objavila je video zapis od 60 sekundi u kojem se pohvalila mogućnostima kamere koja će biti sastavni dio Samsung Galaxy S24 Ultra telefona.

Tako Zoom Anyplace automatski prati subjekte u video zapisu, ali također nastavlja snimati cijelu scenu u punom kadru. To u suštini znači da ona omogućuje snimanje 4K video streama – izrezanog područja i jednog cijelog prikaza, što vam omogućava promjenu „kadriranja“ nakon što završite sa snimanjem. Ova će funkcija raditi i na 2x i 4x zumiranju.

Također se navodi da značajka automatski prati subjekte i drži ih fokusiranim u stvarnom vremenu dok se kreću po sceni u bilo kojem smjeru, uključujući približavanje objektu, a sve to održavajući 4K rezoluciju.

E2E (end-to-end) AI Remosaic je novi način obrade fotografije. Trenutno ISOCELL senzor obrađuje fotografije u sekvencama – boju po boju, sloj po sloj. Međutim, novim mogućnostima će se boja, ton, smanjenje šuma, izoštravanje, HDRM, demosaicing, ravnoteža bijele boje itd. događati u isto vrijeme. Ovo poboljšanje će dvostruko povećati brzinu snimanja, što će dovesti do kraćeg vremena obrade i bolje kvalitete fotografije.

Samsung je naveo da su sve značajke navedene u video zapisu „samo u ilustrativne svrhe“, ali vjerovatno je da će sve one biti sastavni dio mogućnosti novog Samsung Galaxy S24 Ultra telefona.