in

One UI 6 beta program otvoren za još dva Samsungova mid-rangera

Samsung je nedavno i službeno predstavio One UI 6 nadogradnju, zasnovanu na Androidu 14. Međutim, One UI 6 Beta program Samsung je otvorio prije 2-3 mjeseca, a sada su još dva Samsungova mid-range telefona počela primati One UI 6 beta nadogradnju.

Najnoviji uređaji na listi onih koji primaju One UI 6 beta su Samsung Galaxy M23 i Samsung Galaxy A52s. Galaxy M23 dostupan je u Indiji, a One UI 6 beta nadogradnja za njega dolazi s brojem firmvera E236BXXU4ZWJ2, a veličine nadogradnje je 2,6 GB.

S druge strane, nadogradnja za Galaxy A52s trenutno je dostupna u Južnoj Koreji.

Korisnici ova dva telefona koji žele testirati najnoviji softver morat će se prijaviti putem aplikacije Samsung Members. Beta nadogradnja za oba ova telefona stiže i sa sigurnosnom zakrpom za deseti mjesec 2023. godine.

Neke od karakteristika koje je Samsung spomenuo na predstavljanju nove verzije UI-a uključuju redizajnirani Quick Panel, novi ekskluzivni font pod nazivom One UI Sans, koji poboljšava čitljivost i nove AI alate za uređivanje fotografija. Pored toga, južnokorejska kompanija predstavila je novu funkciju na One UI 6 – Samsung Studio. Ona omogućava korisnicima višeslojno uređivanje video zapisa.

Promjene uključuju i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju. Uređivač fotografija sada ima veće ikone kojima je lakše pristupiti. Tu su i automatizovani prijedlozi za brze radnje tokom uređivanja fotografija.