in

Pojavili su se planovi novog Xbox Series X modela

Osim što su otkriveni planovi za sljedeću generaciju Xboxa, interni dokumenti priloženi na sudu dali su nam uvid i u novi model postojećeg Xbox Series X-a.

Umjesto kvadra, Xbox bi u 2025. godini mogao poprimiti oblik valjka. Zaobljena kula kodnog naziva Brooklin bila bi konzola bez čitača diskova, većim prostorom za pohranu (2 terabajta) te novim kontrolerom.

Od ostalih novosti bila bi tu podrška za Wi-Fi 6, te dva USB-C utora s prednje strane. Spominje se niža potrošnja struje za 15%, kao i 20% štedljiviji način rada u Stand By modu.

Važno je napomenuti kako Xbox Series X kodnog imena Brooklin ne bi bio snažnija verzija postojeće konzole, već samo revizija s nekim dodatnim pogodnostima koje ne utječu nužno na izvođenje samih igara. Samim time, i cijena konzole ostala bi ista.

Značajno bi drugačiji, međutim, bio sam kontroler. Kodnog naziva Sebile, novi bi Xbox kontroler trebao “posuditi” neke značajke od konkurencije. U prvom redu, podršku za haptičku vibraciju te žiroskopsko kontroliranje. Kontroler bi također imao tiše tipke, mogućnost aktiviranja prilikom podizanja, punjivu bateriju i prateću mobilnu aplikaciju za spajanje na različite uređaje.

Sudeći prema Microsoftovim dokumentima, Sebile kontroler bi trebao biti najavljen već ove godine, a lansiran i prije novog modela Xbox Series X konzole.