in

Samsung na Galaxy S23 FE vraća jednu boju sa Galaxy S9?

Kompanija Samsung uskoro bi trebala predstaviti Samsung Galaxy S23 FE, o kojem se već nekoliko mjeseci piše. Najnoviji detalji odnose se na boje uređaja.

Samsung Galaxy S23 FE do sada je primio veliki broj certifikata, što otkriva da će on uskoro ugledati svjetlo dana. GalaxyClub sada navodi da će ovaj pametni telefon biti dostupan u četiri boje: Graphite, White, Lime i Purple.

Više Samsungovih telefona stiže u gore navedenim bojama, ali ovdje je posebno zanimljiva Purple. Navodno će ova boja biti identična onoj Purple boji koja se nalazi na Samsung Galaxy S9 telefonu. Ako se to ispostavi tačnim, ova boja će se vratiti na jedan Galaxy uređaj nakon više od 5 godina.

Ranije smo saznali da će ovaj telefon stići u dvije verzije čipa. Tako će model sa Exynosom 2200 stići u Evropu, dok će Galaxy S23 FE sa Snapdragon 8+ Gen 1 čipom stići na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Samsung Galaxy S23 FE posjedovat će AMOLED ekran dijagonale 6,4“ sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Ispod ekrana naći će se skener otiska prsta, dok će ispod poklopca telefona biti smještena baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Na zadnjoj strani Galaxy S23 FE imat će tri kamere sa glavnim senzorom od 50 MP koji će stići sa OIS podrškom. Pored njega, telefon će nazad imati ultraširoki senzor od 8 MP i telefoto senzor od 12 MP, dok će naprijed biti selfie kamera sa senzorom od 10 MP.

Očekivati je da u narednim danima i sedmicama Samsung objavi datum predstavljanja ovog telefona.