in

Samsung Galaxy A25 imat će isti čip kao i Galaxy A54!

Ranije ove sedmice na Geekbenchu se pojavio nadolazeći Samsung Galaxy A25, kojom prilikom su otkriveni neki detalji o ovom telefonu. Sada su osvanule ključne specifikacije ovog telefona i to zahvaljujući jednom leakeru.

Leaker Anthony na svom X profilu objavio je ključne detalje o Samsung Galaxy A25 telefonu.

Tako on navodi da će telefon biti opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,44”. Na zadnjoj strani Galaxy A25 imat će glavni senzor kamere od 50 MP, a dizajn zadnje strane bit će manje-više isti kao kod svih Galaxy A telefona ove godine.

Nadalje, ovaj leaker prenosi da će Samsung Galaxy A25 ispod poklopca imati bateriju kapaciteta 5000 mAh koja će podržavati brzo punjenje 25 W.

Telefon će pokretati Exynos 1280 čip. Riječ je o istom čipu koji pokreće Samsung Galaxy A54, glavni Samsungov mid-range telefon za ovu godinu, što su svakako dobre vijesti za potencijalne kupce Samsung Galaxy A25 telefona. Iz kutije će se ovaj telefon isporučiti sa Androidom 14 i Samsungovim One UI 6. To je pokazatelj da ovaj telefon neće biti predstavljen tako brzo kao što se možda očekivalo. Gore pomenuti leaker navodi da bi se to moglo desiti u narednim mjesecima, pa postoji mogućnost da Galaxy A25 ne ugleda svjetlo dana prije 2024. godine.

Dimenzije telefona bit će 162 x 77,5 x 8,3 mm. Ono što je još bitno spomenuti jeste da će Samsung Galaxy A25 biti isporučen sa 3.5 mm priključkom za slušalice, što je svakako lijepa vijest za mnoge.

S obzirom na to da glavne specifikacije uređaja znamo, sljedeći korak je Samsungova objava o datumu predstavljanja telefona.