in

Google vještačkz inteligenciju sada svi mogu koristititi za 30 eura mjesečno

Google je ponudio alate sa vještačkom inteligencijom (AI) na raspolaganje poslovnim klijentima po mjesečnoj cijeni od 30 dolara po korisniku jer kompanija u vlasništvu “Alfabeta” želi da unovči rast popularnosti ove tehnologije u 2023. godini.

Cijena je ista kao za konkurentski “Majkrosoftov” kancelarijski softverski paket sa vještačkom inteligencijom “kopajlot”.

Google je ove godine povećao ulaganja u generativnu vještačku inteligenciju da bi sustigao konkurente nakon što je pokretanje “čet dži-pija” uz podršku “Majkrosofta” prošle godine izazvalo ogromno interesovanje u svijetu tehnologije.

Novi alat objavljen je danas na konferenciji Google next u San Francisku, gdje je kompanija predstavila novu verziju prilagođenih AI čipova i alat za stavljanje “vodenog žiga” i identifikaciju slika koje generiše vještačka inteligencija.

Novi alati koje je predstavio Googlepomoći će klijentima u njihovom radnom prostoru i svim aplikacijama ove kompanije, uključujući pisanje dokumenata, sastavljanje elektronske pošte i generisanje vizeulnih prikaza za slajdove.

“Objavili smo ovaj dodatak kao odgovor na snažnu potražnju od strane kupaca i nastavićemo da se poboljšavamo i širimo”, saopštio je Google i dodao da je alate testiralo više od milion korisnika.