in

U pripremi je Huawei Mate 60 Pro+!

Huawei je prošle sedmice predstavio Huawei Mate 60 i Huawei Mate 60 Pro. Ova dva telefona stigla su u Kinu, a nedugo nakon predstavljanja iz kineske kompanije oglasili su se i naveli da ova dva modela neće stići na globalno tržište. Danas saznajemo da kompanija priprema još jedan model iz ove serije i to onaj najjači.

Prema najnovijim informacijama, Huawei bi uskoro mogao predstaviti Huawei Mate 60 Pro+. Nažalost, nije poznato hoće li ovaj model stići globalno, ali osvanuli su neki detalji o njemu.

Tako se prenosi da će Huawei Mate 60 Pro+ stići u dvije memorijske opcije – 16 GB / 512 GB i 16 GB / 1 TB. Navodno bi ova prva verzija mogla koštati 8.999 CNY, što je oko 1.150 EUR. Ako pretpostavimo da će Mate 60 Pro+ stići globalno, to znači da će cijene čak biti i niže u odnosu na Huawei Mate 50 Pro koji je stigao u Evropu sa cijenom od 1200 EUR. Treba uzeti u obzir da je ovo cijena modela 8/256 GB.

Nadalje se navodi da bi ovaj telefon na zadnjoj strani mogao imati četiri kamere. Huawei navodno ove godine neće predstaviti “Porsche Desing” model, ali kompanija je navodno spremna da predstavi “RS Ultimate Design” verziju telefona sa jedinstvenim dizajnom.

Očekivati je da će Huawei Mate 60 Pro+ stići sa istim čipom kao i Huawei Mate 60 i Huawei Mate 60 Pro. Oba ova telefona pokreće novi Kirin 9000S čip 5G. Radi se o prvom Huaweijevom čipu visoke klase nakon što je kompanija još prije 4 godine pogođena američkim sankcijama. Čip dolazi sa Maleoon 910 GPU-om.