in

PlayStation Portal stiže ove godine, otkrivena je i cijena

Sonyjev uređaj za prijenosno igranje PlayStation 4 i 5 igara zvat će se PlayStation Portal. Još je jednom potvrđeno kako će ovaj dodatak PlayStation 5 konzoli služiti za “daljinsko” igranje igara koje korisnik ima instalirano na svojoj konzoli. Neće se ovime moći igrati igre streamingom kroz PlayStation Plus Premium pretplatu, odnosno iz clouda.

PlayStation Portal morat će biti spojen na wi-fi mrežu (preporučeno 5GHz band), tj. imati pristup internetu, no to ne mora biti ista mreža na koju je spojena sama PlayStation 5 konzola.

Uređaj će biti ograničen na streaming u 1080p rezoluciji pri 60hz, odnosno do 60 sličica po sekundi. Za spajanje bežičnih slušalica koristit će novu Sonyjevu tehnologiju PlayStation Link koja će biti podržana u novim modelima PlayStation slušalica. Bluetooth neće biti podržan, ali moći će se spojiti žičane slušalice putem 3.5mm utora.

Sam uređaj neće imati nikakve mogućnosti lokalne reprodukcije – radit će jedino kad vam radi i PlayStation 5 konzola. Baterija će trajati do četiri sata korištenja.

Cijena uređaja neće biti baš niska – u Europi će PlayStation Portal koštati 220 eura. Prilično visoka cijena za nešto što u suštini već možete dobiti tako da spojite mobitel s DualSense kontrolerom i pokrenete aplikaciju Remote Play.

Datum izlaska još nije određen, no rečeno je kako PS Portal stiže kasnije ove godine.