in

RCS poruke konačno stižu do iPhonea

Kompanija Apple dugo je vremena izbjegavala podršku za RCS poruke na iPhone uređajima, ali sada korisnici iPhonea konačno mogu koristiti ovu ovu mogućnost putem aplikacije treće strane.

Aplikacije Bepper ima za cilj da objedini sve sisteme za razmjenu poruka, a njeno najnovije ažuriranje dodaje Google Messages na iPhone uređaje. Beeper već odavno podržava WhatsApp, Signal, Telegram, Facebook, Google Chat, LinkedIn i još mnogo drugih aplikacija.

SMS je već neko vrijeme podržan u aplikaciji Beeper, ali novi dodatak RCS-a donosi najnoviji Androidov standard za razmjenu poruka u višeplatformsku aplikaciju. Moguće je povezati RCS koristeći isti QR kod koji Google Messages koristi za svog web klijenta, a radi i sa RCS-om i sa SMS-om (sve dok je Google Messages Vaša zadana aplikacija za razmjenu SMS poruka).

RCS je skraćenica od Rich Communication Services i donosi funkcije kao što su šifriranje, indikacije za čitanje i kucanje, što je Googleovo vlastito rješenje za poruke.

Korisnici iPhonea RCS mogu omogućiti tako što će preuzeti najnoviju verziju Bepper Desktop aplikacije, a zatim krenuti u postavke kako bi aktivirali platformu. Tako će iPhone korisnici konačno imati mogućnost koristiti RCS poruke.

U kratkoj objavi za korisnike aplikacije, osnivač aplikacije, Eric Migicosky, naveo je da da je zadovoljstvo objaviti da Beeper sada podržava Google Messages.

Najveći nedostatak aplikacije Beeper trenutno je lista čekanja, što znači da će novi korisnici morati pričekati neko vrijeme prije nego dobiju priliku da je koriste.

Također, s obzirom na to da je podrška za Google Messages još uvijek u beta verziji, neki korisnici mogu imati problema sa avatarima, historijom razgovora, potvrdama o pročitanim porukama u grupnim razgovorima itd.