in

Napokon stiže Samsung Galaxy S23 FE

O sljedećem Galaxy FE modelu već nekoliko mjeseci kruže razni izvještaji. Tako smo saznali mnogo detalja o njegovim specifikacijama, a telefon je čak osvanuo i na fotografiji uživo. Samo je pitanje vremena kada će Samsung objaviti datum predstavljanja ovog telefona, a danas saznajemo nove detalje po tom pitanju.

Ranije je otkriveno da bi Samsung Galaxy S23 FE trebao biti predstavljen u trećem kvartalu 2023. godine. Prema najnovijim informacijama, Galaxy S23 FE bit će predstavljen sljedećeg mjeseca, što se poklapa s ranijim glasinama.

Tako bi, napokon, sljedećeg mjeseca trebao biti predstavljen nasljednik Samsung Galaxy S21 FE telefona, koji je stigao početkom prošle godine. Dakle, proći će nekih 20-ak mjeseci između predstavljanja ova dva telefona.

Još jednom su procurile i specifikacije ovog telefona. Samsung Galaxy S23 FE posjedovat će AMOLED ekran dijagonale 6,4“ sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Ispod ekrana naći će se skener otiska prsta, dok će ispod poklopca telefona biti smještena baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Ovaj telefon će stići u dvije verzije čipa. Tako će model sa Exynosom 2200 stići u Evropu, dok će Galaxy S23 FE sa Snapdragon 8+ Gen 1 čipom stići na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Na poleđini će telefon imati tri kamere sa glavnim senzorom od 50 MP koji će stići sa OIS podrškom. Pored njega, telefon će nazad imati ultraširoki senzor od 8 MP i telefoto senzor od 12 MP, dok će naprijed biti selfie kamera sa senzorom od 10 MP.

Galaxy S23 FE bit će isporučen sa Androidom 13 i One UI 5.1 i dobit će 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji.