in

Google donosi sjajne vijesti za vlasnike više Android uređaja

Google navodno planira predstaviti novu Android značajku koja će korisnicima omogućiti povezivanje različitih Android uređaja, slično značajci Continuity u Appleovom ekosustavu. Android stručnjak Mishaal Rahman tweetao je o potencijalnoj značajci, napominjući da bi ona mogla omogućiti Android uređajima koji su prijavljeni na isti Google račun da međusobno komuniciraju.

To bi moglo omogućiti značajke poput “Call Switching”, koja korisnicima omogućuje prebacivanje između povezanih uređaja tijekom poziva, i “Internet Sharing”, za koje Android Authority nagađa da bi moglo biti lakši način za brzo postavljanje osobne pristupne točke na povezanim uređajima. Apple ima sličnu značajku prebacivanja poziva pod nazivom “iPhone Mobile Calls” koja korisnicima omogućuje upućivanje i primanje poziva s Apple uređaja poput Macova i iPada prijavljenih na isti Apple ID, pod uvjetom da su na istoj mreži kao i iPhone korisnika.

Međutim, Android Authority također napominje da Appleova značajka “iPhone Mobile Calls” ne dopušta korisnicima primanje poziva s drugog iPhonea. Tekst za Googleovu značajku “Prebacivanje poziva” (kao što se vidi na snimci zaslona koju je dao Rahman) sugerira da bi se mogla koristiti za prebacivanje između različitih Android uređaja, uključujući telefone. Dakle, možda ćete moći preuzeti poziv na telefonu i prenijeti ga na drugi povezani telefon ili nešto poput Pixel tableta . Nećemo znati sa sigurnošću dok Google ovo službeno ne objavi, ali ako je originalan, onda bi ovo moglo biti korisno za ljude koji moraju nositi više od jednog telefona.

Rahman tvrdi da će se izbornik “Povežite svoje uređaje” pojaviti pod Postavke > Google > Uređaji i dijeljenje u postavkama uređaja nakon što značajka bude službeno objavljena. Google tek treba najaviti značajku povezivanja Android uređaja, a kamoli datum izlaska.