in

Gmail dobija mogućnost prevoda direktno unutar aplikacije

Gmail donosi novu funkcionalnost korisnicima Androida i iOS-a: direktno prevođenje poruka unutar same aplikacije. Ovu novost je nedavno saopštio Google.

Do sada je funkcija prevoda bila rezervisana samo za veb verziju Gmaila. Sa novim ažuriranjem, korisnicima će se na mobilnom uređaju pojavljivati opcija “Prevedi na” kada sadržaj poruke nije na jeziku koji je postavljen kao osnovni na platformi.

Kroz podešavanja, korisnici mogu da prilagode ovo iskustvo tako da odrede da li žele automatsko prevođenje određenih jezika ili, pak, da neki jezici ostaju neprevedeni. Ako se opcija ne pojavi, a korisniku je potreban prevod, moguće je aktivirati funkciju prevoda kroz meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu.

Dok Android korisnici već mogu da koriste novu funkciju, korisnici iOS-a će morati da budu strpljivi još par nedjelja. Ova inovacija znatno pojednostavljuje komunikaciju s osobama koje koriste različite jezike, jer korisnici više ne moraju da se oslanjaju na druge aplikacije za prevođenje, prenosi Telegraf.

Ova funkcija će biti dostupna kako individualnim korisnicima, tako i onima koji koriste Google Workspace.