in

WhatsApp testira novu zanimljivu mogućnost

WhatsApp svakodnevno radi na novim funkcijama koje donosi u aplikaciju, a jedna veoma zanimljiva mogla bi uskoro stići, barem ako je suditi po izvještaju jednog portala.

Najnovije informacije koje prenosi poznati portal WaBetaInfo, koji je “kopao” u fajlove najnovije Android beta verzije, navode da bi na WhatsApp-u uskoro mogli vidjeti i korisnička imena (user name).

WaBetaInfo prenosi da će se opcija za dodavanje korisničkog imena nalaziti u meniju postavke ispod dijela u kojem se uređuje profil. Portal dalje prenosi da će razgovori pokrenuti putem korisničkih imena i dalje biti zaštićeni end-to-end enkripcijom.

U ovom trenutku malo je poznato o ovoj funkciji, no čini da su stvari poprilično jednostavne. Prenosi se da bi uvođenje ove mogućnosti moglo dodatno pojačati privatnost korisnika WhatsApp-a, te će korisnici moći sakriti telefonski broj korisničkim imenom.

Ovo je samo jedna u nizu promjena koje stižu na WhatsApp, a najvažnija je nedavna koja se odnosi na novi korisnički interfejs aplikacije za Android. Novi interfejs pomjera tipke za chat, pozive, status i postavke na donju navigacijsku traku. Ovo je slično korisničkom interfejsu kojega koriste druge popularne aplikacije, kao što su Telegram i Instagram.

Novi interfejs sa donjom navigacijskom trakom je značajna promjena na WhatsAppu, a radi se o prvom većem redizajnu aplikacije otkako je predstavljena 2009. godine. Novi interfejs dizajniran je da bude jednostavniji za korištenje i lakši za navigaciju. Donja navigacijska traka olakšava pristup najvažnijim funkcijama, što su chat, pozivi, status i postavke. Pored toga, novi interfejs je i prilagodljiviji, te tako sada korisnici mogu promijeniti boju navigacijske trake i pozadinu aplikacije.