in

Baterija na vašem iPhoneu se prebrzo prazni? Niste jedini, novi iOS ima jednu “manu”

Apple je nedavno izdao iznimno važnu nadogradnju iOS-a koja donosi ažurirane značajke, kao što je nova pozadina, zajedno s ispravljanjem brojnih grešaka uključujući neke koje su možda aktivno iskorištavane. Važno je da svi korisnici iPhonea razmisle o ažuriranju što je prije moguće kako bi zaštitili svoje uređaje. Međutim, čini se da neki koji su već instalirali iOS 16.5 na svoje uređaje sada pate od bržeg pražnjenja baterije.

Budući da je trajanje baterije tako važna značajka telefona, možda će se neki zabrinuti oko instaliranja iOS-a 16.5, ali s tim da rješava te zabrinjavajuće sigurnosne probleme, to nije ažuriranje koje bi trebalo zanemariti.

Srećom, problem s trajanjem baterije trebao bi se jednostavno riješiti. Pretprite to nekoliko dana i uređaj bi se trebao srediti sam od sebe.

Po svoj prilici, dakle, vaš iPhone doživljava “mamurluk” izazvan iOS-om 16.5 i nema razloga za brigu u smislu dugotrajne štete. Ako ste još uvijek zabrinuti za zdravlje baterije svog telefona nakon još nekoliko dana, idite na Postavke, Baterija, zatim Stanje baterije kako biste provjerili službena upozorenja o bateriji.

Kad Apple izbaci velika ažuriranja iOS-a, iPhone uređaji ponekad trebaju ponovno indeksirati podatke. Sve se to događa u pozadini i može dovesti do pada trajanja baterije.

Za razliku od nekih rivala, Apple inzistira na tome da se ti procesi provode na telefonu jer ne želi prozivke za privatnost podataka povezane sa slanjem podataka u cloud.

Cijeli proces može potrajati nekoliko dana i kada se završi, vaš iPhone bi se ipak trebao vratiti na staro.

Naravno, ako postoji greška u iOS-u 16.5 koja zapravo uzrokuje pražnjenje baterije, očekujte da će Apple brzo djelovati i izbaciti daljnju nadogradnju u nadolazećim tjednima.

Samo budite strpljivi i stvari bi se trebale vratiti u normalu.