in

Galaxy F54 stiže uskoro! – Otkrivena moguća cijena

Kompanija Samsung sprema se za predstavljanje novog mid-range telefona iz svoje ponude. On će nositi naziv Samsung Galaxy F54, a sada saznajemo ključne detalje o njemu, uključujući i moguću cijenu.

Novi član Galaxy F serije bit će Galaxy F54. Prema najnovijim informacija, on bi mogao biti najskuplji član ove serije. Naime, leaker Mukul Sharma prenosi da će cijena ovog telefona biti 33.000 INR, što je oko 360 dolara. Iako detalji o memorijskoj konfiguraciji u ovom trenutku nisu poznati, vjerovatno je da se radi o cijeni uređaja sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Kada je riječ o specifikacijama, očekuje se da će telefon na zadnjoj strani imati sistem od tri kamere. Neke od karakteristika kamere uključuju Nightography i Super Steady OIS (optička stabilizacija slike).

Glavni senzor navodno će biti onaj od 108 MP, a tu će još biti ultraširoki senzor od 8 MP i makro senzor od 2 MP. Naprijed će se naći selfie kamera sa senzorom od 32 MP i to u rupici pri vrhu ekrana.

Što se tiče same prednje strane, prenosi se da će Samsung Galay F54 imati Super AMOLED ekran dijagonale 6,7”, Full HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana bit će 120 Hz.

Za autonomiju telefona bit će zadužena baterija kapaciteta 6000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W. Skener otiska prsta bit će na desnoj bočnoj strani telefona.

Ispod haube, Galaxy F54 pokretat će Samsungov Exynos 1380 čip. Telefon će se isporučiti sa Androidom 13, preko kojeg će biti Samsungov One UI 5.1.