in

Nova Windows 10 nadogradnja uzrokuje mnogo problema

Microsoft je nedavno uveo novu nadogradnju na Windows 10, a ovih dana stižu informacije korisnika da ona uzrokuje mnogo problema.

Korisnici Windowsa 10 susreću se s raznim problemima nakon najnovije nadogradnja Windowsa 10. Radi se o nadogradnji s brojem KB5026361 za peti mjesec ove godine, koja je objavljena prije nekoliko sedmica.

Najveći problemi odnose se na ‘rušenje’ PC-a, kao i izvještaje o padu Blue Screen of Death (BSoD) nakon ažuriranja.

Neki od tih BSoD-a stižu s greškom koja glasi ‘Process1 Initialization Failed’, a Neowin izvještava da se to dešava zbog toga što je datoteka Bootcat.cache oštećena.

Drugi korisnici Windowsa 10 nailaze na problem koji zvuči poznato – neuspjeh u instalaciji ažuriranja. Ovaj problem prate besmisleni kodovi, kao što je 0x800f0922.

Pored toga, korisnici prenosi da se postavke miša resetuju nakon ažuriranja. Na Redditu korisnici prijavljuju i da njihov Wi-Fi na laptopu ne radi i da traka zadataka ne reaguje nakon ažuriranja.

Problema s kumulativnim ažuriranjem Microsoft nikako ne može da se riješi, jer je iste imao i Windows 11.

Očekuje se da će američka kompanija uskoro istražiti ove probleme i riješiti ih, iako se u posljednje vrijeme čini da je Microsoft mnogo više fokusiran na Windows 11, što s druge strane i nije neočekivano.

Podsjetit ćemo, nedavno su iz Microsofta naveli da će 22H2 nadogradnja biti posljednje ažuriranje funkcija za Windows 10 operativni sistem. Kako su naveli iz američke kompanije, sve verzije Windowsa 10, uključujući Home, Pro, Enterprise, Education, Pro Education, WorkStation Pro i IoT Enterprise, prestat će s podrškom 14.10.2025. godine.