in

Sony Xperia 1 V stiže sa poboljšanim senzorima

Sony je zvanično predstavio svoj najnoviji vrhunski telefon – Xperia 1 V, koji krasi prvi Exmor T senzor za mobilne uređaje za poboljšano fotografisanje u uslovima slabijeg osvjetljenja.

Sony Xperia 1 V ima 4K displej od 6,5 inča, OLED tipa i sa osvježavanjem od 120Hz. Ekran ima Gorilla Glass Victus 2 zaštitu, kao i 12MP selfi kameru.

Telefon je podržan X1 mobilnim čipom za poboljšani kvalitet videa, dok je za pokretanje uređaja zadužen premijum Snapdragon 8 Gen 2 čip. Uz njega stiže i 12GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka.

Na poleđini, koja takođe sadrži Gorilla Glass Victus 2 staklo, nalazi se sistem poboljšanih kamera senzora. Među njima je glavna kamera od 52MP, 12MP telefoto i 12MP ultraširoka kamera.

Fotografisanje će biti poboljšano, zahvaljujući Exmor T senzoru čija je primarna uloga poboljšanje fotografisanja u uslovima slabijeg osvjetljenja. Sve kamere su podržane Zeiss optikom. ToF senzor je uklonjen jer Sony tvrdi da su kompanijini AI algoritmi toliko napredni u ovom trenutku da su taj senzor načinili suvišnim, prenosi b92.

Poboljšanja su načinjena na polju stereo zvučnika, koji nsu glasniji i imaju bogatiji bas, dok je zadržan priključak za slušalice od 3.5mm. Još jedna “sitnica” koja je mnogima bitna jeste i postojanje microSD slota, pa je Sony Xperia 1 V jedan od rijetkih premijum telefona sa ovom opcijom.

Telefon napaja baterija kapaciteta 5000mAh, sa podrškom za brzo punjenje od 30W. Sony ističe da se baterija do 50% puni za 30 minuta. Uz IP65 i IP68 sertifikate ne morate da brinete oštećenjima od vode ili prašine.

Sony Xperia 1 V će na tržištu Evrope biti dostupan po cijeni od 1399 evra krajem juna, u crnoj, platinum srebrnoj i kaki zelenoj boji.