in

iPhone i Windows 11 službeno povezani

Microsoft Phone Link je već neko vrijeme dostupan korisnicima Androida i sustava Windows 11 . Nakon testiranja u Windows Insider programu od početka veljače ove godine, sada je službeno lansirana inačica za iOS. Bit će dostupna na 85 tržišta diljem svijeta i na 39 jezika.

Međutim, u usporedbi s Androidom, podrška Win11 za iOS još uvijek je malo ograničena, a funkcije koje može obavljati uključuju upućivanje i primanje poziva, slanje i primanje poruka, primanje push obavijesti. Uz funkciju integracije iClouda, korisnici također mogu pregledavati fotografije na iPhoneu u programu Photos Windows 11. Ali, iMessage ne podržava grupnu razmjenu poruka i može komunicirati samo s jednim kontaktom i ima samo tekstualni sadržaj.

Kako početi koristiti Phone Link na računalima sa sustavom Windows 11

  • Da biste počeli koristiti aplikaciju  ili provjerili je li omogućena, jednostavno počnite s okvirom za pretraživanje na programskoj traci sustava Windows kako biste pronašli “Phone Link” i otvorili aplikaciju.
  • Kliknite gumb iPhone za pokretanje čarobnjaka za uparivanje mobilnog uređaja (i provjerite je li Bluetooth uključen).
  • Skenirajte kôd na zaslonu kako biste instalirali popratnu aplikaciju na svoj iPhone s koracima za uparivanje mobilnog uređaja.
  • Na iPhoneu pokrenite aplikaciju i potvrdite kod za povezivanje na računalu da biste dovršili uparivanje. Potom potvrdite sva dopuštenja.

Poznato je da je za uključivanje funkcije povezivanja iOS telefona potrebno nadograditi lokalni sustav na iOS 14 ili višu , a dovoljna je i Bluetooth veza. Microsoft napominje da je ova značajka isključivo za iPhone i  ne radi s iPadOS ili macOS.