in

Star Wars Jedi: Survivor neslužbeno dobio mod koji povećava performanse i do 100%

Star Wars Jedi: Survivor zadao je glavobolje mnogim igračima zbog svoje neoptimiziranosti. Posebno se to osjetilo na PC-ju gdje ni skupe grafičke kartice iz nekog razloga nisu izvukle očekivane performanse od Jedi Survivora. Mnogi vlasnici RTX serije kartica požalili su se zbog činjenice da igra nema podržanu tehnologiju DLSS-a, već je tu najosnovniji FSR koji igri ne pomaže bez kompromisa.

Kako nije poznato zašto podrška za DLSS nije uvrštena u igru, niti hoće li ikada biti, neki su već krenuli u poboljšavanje izvedbe zaobilaznim putem. Modder pod nadimkom PureDark tako je demonstrirao da se i simuliranjem DLSS 3 Frame Generation tehnike izvedba igre može značajno poboljšati – u njegovom slučaju sa 45 sličica po sekundi na 90 fps-a.

Nažalost, modificiranje igre na ovakav neslužbeni način nije kompletno rješenje jer sa sobom donosi nove probleme. Dok god je implementacija DLSS-a neslužbena, ovakvo zaobilazno rješenje donosi vizualne anomalije koje narušavaju iskustvo igranja. A bilo kakva dublja intervencija u ovom slučaju nije moguća jer SW Jedi: Survivor koristi antipiratsku zaštitu Denuvo koja blokira takve pokušaje modificiranja.

Iz Electronic Artsa su za Star Wars Jedi: Survivor obećali višestruke popravke u tjednima koji dolaze. Međutim, tek treba vidjeti koliko će poboljšanja ti popravci donijeti i koji će hardver od njih imati najviše koristi.

UPDATE: Baš u trenutku pisanja ovoga članka Star Wars Jedi: Survivor dobio je zakrpu za PC verziju u kojoj se navodi da je izvedba igre poboljšana u rasteriziranom načinu, odnosno bez raytracinga. Zakrpa teži 1,38 gigabajta.