in

Poznato je kada stiže novi Sony-jev flagship

Kompanija Sony prošle je godine u petom mjesecu predstavila Sony Xperia 1 IV flagship telefon. Sony je jučer objavio da će na isti datum 2023. godine predstaviti i njegova nasljednika.

Japanski tehnološki gigant objavio je jučer trailer u kojem najavljuje svoj sljedeći flagship telefon. Sony Xperia 1 V bit će predstavljen u četvrtak, 11.05.2023. godine u 13:00 po japanskom vremenu. Na isti datum 2022. godine predstavljen je Sony Xperia 1 IV flagship telefon.

Video ne otkriva nikakve detalje o telefonu, već samo da „dolazi sljedeći ONE za vašu kreativnost“.

Telefon će na zadnjoj strani navodno stići sa preuređenim modulom kamere. Zeiss će optimizovati kamere za ovaj telefon, a očekuje se da Xperia 1 V stigne sa novim glavnim i ultraširokom senzorom.

Tako se nagađa da će glavni senzor kamere biti Sony-jev IMX989 senzor od 1“. Periskopski senzor doći će sa promjenjivim zoomom. Što se tiče pohrane, očekuje se da Sony nastavi sa opcijama od 256 GB i 512 GB. Telefon bi trebao biti opremljen sa 12 GB RAM-a, a moguće je da japanska kompanija ove godine isporuči telefon sa 16 GB RAM-a i 1 TB prostora za unutrašnju pohranu.

Ono što je sigurno jeste to da će Xperia 1 V biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 čipom.

Kada je riječ o ekranu, očekuje se da će ovaj telefon zadržati 4K ekran kao i njegov prethodnik sa stopom osvježavanja od 120 Hz, ali ne sa LTPO tehnologijom.

Telefon bi trebao biti isporučen sa 5000 mAh baterijom s podrškom za punjenje od 30 W.