in

Instagram uvodi novost koju smo dugo čekali

Instagram je najavio da će korisnicima omogućiti dodavanje do pet poveznica u opis profila.
Ova društvena mreža dugo je ograničavala korisnike kada je u pitanju dodavanje vanjskih poveznica na njihove račune, a upravo nedostatak fleksibilnosti doveo je do alternativa kao što je Linktree, koji korisnicima omogućuje dodavanje poveznice u svoj “bio” i postavljanje neograničenog broja poveznica kao dio besplatnog plana.

Meta je u utorak objavila da će sada dopustiti korisnicima da dodaju do pet poveznica u biografiju svog profila na Instagramu, što može usmjeriti njihove pratitelje na druge sadržaje – poput njihovih internetskih tvrtki, robnih marki koje žele promovirati, stvari do kojih im je stalo ili čak njihovih profila na konkurentskim društvenim platformama.

Iz same kompanije kažu da je ova značajka bila glavni zahtjev među kreatorima, ali u stvarnosti, to je također primjer kako je neuspjeh Instagrama da se prilagodi potrebama te zajednice omogućio alternativnim rješenjima da napreduju.

Instagram ističe da će njihova mogućnost dodavanja više poveznica na profil biti dostupna “svim računima”, uključujući poslovne i privatne račune.

Kako biste omogućili ovu značajku, odaberite opciju “Uredi profil”, zatim “Veze”, zatim “Dodaj vanjsku poveznicu”. Tu možete dodati linkove redoslijedom kojim želite da se pojave.

Instagram će također omogućiti korisnicima da dodaju poveznicu na svoj Facebook profil s namjenskom opcijom povezivanja. Ova poveznica ima profesionalniji izgled, sa zaobljenom Facebook ikonom i tekstom koji glasi “Facebook profil”. Poveznice prema drugim stranicama ne uključuju nikakve posebne prilagodbe, poput malih ikona.

Meta kaže da se korisnicima dopušta povezivanje na bilo koji URL koji je u skladu sa Smjernicama zajednice i Uvjetima pružanja usluge, a poveznice se skeniraju kako bi se osiguralo da su unutar tih smjernica i da nisu linkovi prema potencijalnim malicioznim stranicama. Ne planiraju blokirati linkove Linktreea ili one s drugih link-in-bio platformi.

Nova značajka najavljena je u kratkom postu na kanalu Marka Zuckerberga.