in

iPhone 15 Pro Max će dobiti dvostruko jači zum

Neslužbeno se doznaje da će iphone 15 Pro Max ove jeseni dobiti dvostruko jaču telefoto kameru i to zahvaljujući implementaciji periskopskog modula. iPhone 15 Pro će izvisiti.

Aktualni iPhone 14 Pro i 14 Pro Max su opremljeni telefoto kamerom koja im omogućuje 3x optičko povećanje, dok standardni iPhone 14 i 14 Plus uopće nemaju telefoto kameru.

Već se neko vrijeme šuška o tome da će ove jeseni konačno i Apple implementirati periskopski objektiv telefoto kamere. U Androidu svijetu ga koriste već godinama, a osigurava ozbiljniji zum odmicanjem objektiva od senzora lomeći svjetlo pri 90 stupnjeva.

To će se kako stvari stoje i dogoditi ove jeseni ali samo na najjačem modelu za kojeg još nije sigurno hoće li nositi ime iPhone 15 Pro Max ili iPhone 15 Ultra.

Prema raspoloživim neslužbenim informacijama ta će periskopska telefoto kamera osigurati optičko povećanje do 6x.

iPhone 15 Pro će navodno ostati na 3x telefoto kameri.

Zašto će Apple sad odjednom početi diferencirati i svoje Pro modele, možemo samo nagađati. Moguće je da se radi čisto o više mjesta u utrobi značajno većeg Max/Ultra modela.

Realna opcija je i da jednostavno na ovaj način žele izbiti još love iz džepova potencijalnih kupaca iPhone 15 Pro serije, koji će se premišljati između manjeg i većeg.