in

Ovo je moguća cijena nadolazećeg pristupačnog Pixel telefona

Očekuje se da kompanija Google na svojoj godišnjoj konferenciji za programere, 10.05.2023. godine, predstavi svoj prvi sklopivi telefon, kao i pristupačnog člana Pixel 7 serije. Sada saznajemo i moguće cijena ova dva uređaja.

Google Pixel Fold bit će prvi sklopivi telefon iz ponude američkog tehnološkog giganta. Najnovije informacije navode da će cijena Pixel Fold telefona biti 1.799 dolara.

Prednarudžbe će navodno započeti 10.05.2023. godine na Google Store-u, a od 30.05.2023. godine kod mobilnih operatera. Međutim, navodno će telefon kupcima stizati tek od 27.06.2023. godine.

Kada je riječ o trećem članu Pixel 7 serije, Pixel 7a telefonu, prenosi se da bi ovaj telefon mogao koštati 499 dolara, što je 50 dolara više u odnosu na početnu cijenu Pixel 6a telefona, kojeg će Google nastaviti prodavati i nakon izlaska njegova nasljednika, ali očekivati je s još nižom cijenom.

Ovaj će telefon biti dostupan u četiri boje koje Google naziva Charcoal, Snow, Sea i Coral, a posljednja će biti ekskluzivna za Google Store.

Što se tiče specifikacija ovog telefona, glasine ukazuju na to da će Pixel 7a vjerovatno stići sa novom glavnom kamerom od 64 MP. Pored njega, tu će još biti i ultraširoki senzor od 13 MP.

Na prednjoj strani naći će se OLED ekran sa rupicom pri vrhu, koja će u sebi imati prednju kameru. Stopa osvježavanja ekrana bit će 90 Hz. Ispod ekrana će biti skener otiska prsta, dok se na desnoj bočnoj strani telefona nalazi tipka za kontrolu glasnoće.

Pixel 7a bit će pogonjen Tensor G2 čipom, a podržavat će i bežično punjenje.