in

Predstavljen novi Samsungov interaktivni zaslon

Samsung Electronics je predstavio novi interaktivni zaslon s nadograđenim značajkama i snažnim softverskim rješenjem na Bett (British Educational Training and Technology) 2023, najvećoj svjetskoj izložbi obrazovne tehnologije u Londonu.

“Naša obrazovna tehnologija osmišljena je da opremi edukatore alatima koji su im potrebni za potpuno uključivanje učenika i obogaćivanje iskustva učenja u bilo kojem okruženju,” rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business u Samsung Electronics.

Novi Samsung interaktivni zaslon pod nazivom WAC proširuje ponudu izvan modela Flip i Flip Pro koji rade na Tizen OS-u, jer koristi Android OS. Zaslon jednostavan za korištenje pomaže učiteljima da prilagode svoje korisničko sučelje na početnom zaslonu, aktiviraju više zaslona, ​​dijele do devet zaslona odjednom bez obzira na OS ili uređaj i koriste inteligentne obrazovne aplikacije za učenje. Korisnici također mogu iskoristiti integriranu Wi-Fi i Bluetooth vezu.

Predstavljena u modelima od 65, 75 i 86 inča, serija WAC zaslona napravljena je za integraciju u bilo koju učionicu. Povezivost je poboljšana 3-u-1 USB-C priključkom, koji omogućuje jednostavno povezivanje zaslona, ​​upravljanje dodirom i punjenje vanjskih uređaja. Osim toga, funkcija HDMI izlaza omogućuje nastavnicima dijeljenje sadržaja na većem zaslonu, što je osobito korisno u predavaonici.

Uz tanak dizajn jednostavan za korištenje, model WAC uzima u obzir važnost praktičnosti i interaktivnosti. Korisnici mogu uživati ​​u prirodnom iskustvu pisanja, sa mogućnošću 20 multi-touch načina crtanja i korištenja dvostrane olovke za pisanje različitim bojama na svakom kraju bez mijenjanja postavki.

Rješenje za upravljanje uređajima (DMS) za seriju WAC omogućuje korisnicima daljinski nadzor i upravljanje zaslonom u učionici u isto vrijeme. DMS također nudi funkciju upozorenja koja zajedno šalje poruke upozorenja na zaslon u slučaju nužde.

Izvorno dostupna na Samsung Flip-u, aplikacija Samsung Whiteboard također će biti kompatibilna s modelom WAC. Softversko rješenje pomaže nastavnicima da se povežu s Windows OS uređajima.

Zasad nije poznato kada će se novi interaktivni zaslon namijenjen sektoru obrazovanja naći u prodaji i po kojoj cijeni.