in

AppGallery vraća Google aplikacije na Huawei telefone

Sa bogatom paletom pametnih uređaja, kompanija Huawei važi za ozbiljnog inovatora koji je godinama gurao naprijed industriju telefona i nosivih uređaja. Uvođenje sankcija od strane SAD je onemogućilo normalno korištenje Google aplikacija na telefonima i tabletima ove kompanije, ali je AppGallery, sopstvena prodavnica aplikacija ponovo vratila Google aplikacije na Huawei telefone.

Huawei se godinama unazad trudio da svojim korisnicima omogući da njihovo iskustvo korišćenja ne zaostaje za konkurencijom, pa smo imali Petal Search, AppGallery i Gspace preko kojih smo mogli da upotpunimo ekosistem aplikacija koje koristimo na svojim telefonima.

I Huawei je u međuvremenu shvatio da stvari treba da budu jednostavne i fokusirao se na AppGallery, kao centralnu aplikaciju koja vas jednostavno vodi do svih aplikacija koje su vam potrebne, uključujući i Google pretragu, Maps, Drive i druge Google aplikacije.

Telefoni kao što su Mate 50 Pro ili Nova 10 serija oduvijek su bili malo drugačiji, fokusirajući se na specifičnosti koje uglavnom nećete naći kod drugih telefona.