in

Procurio novi dizajn Windows 11 File Explorera

Microsoft potvrđuje veliko ažuriranje za File Explorera

Prema Windowslatest, File Explorer će ove godine dobiti veliko ažuriranje. Ovo će biti prvi veliki pokušaj tvrtke da “modernizira” File Explorer, usklađujući ga s dizajnom Windowsa 11 i dodatno ga integrirajući s Microsoftom 365.

Nedavno je Microsoft održao jednosatni WinUI konferencijski virtualni sastanak za probleme vezane uz programere, tijekom kojeg su potvrdili da se radi veliko ažuriranje za upravitelja datoteka, koje će biti prebačeno u Win App SDK. Takva promjena može donijeti niz novih mogućnosti, uključujući bolje ugrađeno sučelje WinUI 3, korištenje novog API-ja itd.

Novi File Explorer temeljen na Windows App SDK-u počet će se uvoditi u Windows Insider Program u nadolazećim tjednima. Ali Microsoft nije ponovno napisao File Explorer, niti je zamjena za postojeće Windows aplikacija kao što su .NET (uključujući Windows Forms i WPF) i desktop Win32 s C++, tako da u početku neće biti većih promjena. Međutim, kada korisnici koriste Windows App SDK verziju preglednika datoteka, primijetit će ikonu “pizze” na alatnoj traci.

Nije poznato kada će ove promjene početi izlaziti na testere, ali to ne bi trebalo biti u skorije vrijeme.