in

‘Plava kvačica’ na Instagramu i Facebooku uskoro će se plaćati

Mark Zukerberg (Zuckerberg)  najavio je kako će kompanija Meta pokrenuti uslugu plaćene pretplate koja će korisnicima omogućiti verifikaciju svojih računa.

– Meta Verified će biti usluga pretplate koja vam omogućava da verificirate svoj profil državnim ID-om, dobijete plavu značku, dobijete dodatnu zaštitu od lažnog predstavljanja protiv profila koji tvrde da ste vi i dobijete direktan pristup korisničkoj podršci – kaže Zukerberg.

Meta je u izjavi pojasnio da neće biti promjena na računima koji su već verificirani. Pretplata je namijenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za račune kompanija.

– Razvijamo značenje plave značke kako bismo se usredotočili na autentičnost kako bismo mogli proširiti pristup provjeri na više ljudi. Prikazat ćemo broj pratitelja na više mjesta kako bi ljudi mogli razlikovati koji su računi značajne javne osobe među računima koji dijele isto ime – rekao je glasnogovornik Mete.

Meta Verified koštat će 11,99 dolara mjesečno na webu ili 14,99 dolara mjesečno na iOS-u, rekao je u komentaru objavljenom na njegovom Facebook računu. Dodao je da će proizvod biti lansiran prvo u Australiji i Novom Zelandu ovog tjedna i u više zemalja uskoro.