in

HIT u najavi! – Samsung navodno sprema Galaxy S23 FE

Iako su se prošlog mjeseca pojavile zanimljive informacije da bi Samsung zajedno sa Galaxy S23 serijom mogao predstaviti i Galaxy S23 FE, to se ipak nije desilo. Međutim, sada stižu naznake o tome kada bi mogao stići ovaj pametni telefon.

FE ili Fan Edition, Samsungove su pristupačnije verzije telefona iz Galaxy S serija. Do sada smo imali priliku vidjeti dva FE modela i to Galaxy S20 FE i Galaxy S21 FE, dok prošle godine nije stigao Galaxy S22 FE. No, čini se da bi ove Galaxy S23 FE trebao stići.

Najnovije vijesti koje stižu iz Južne Koreje otkrivaju da bi Samsung u drugoj polovini ove godine mogao predstaviti Galaxy S23 FE.

Ovaj bi telefon mogao, na neki način, stići kao zamjena za Galaxy A74, kojega ove godine vjerovatno neće biti. On bi se tako zapravo mogao pozicionirati između Galaxy S23 i Galaxy A54 telefona.

U izvještaju se navodi da bi Galaxy S23 FE mogao stići u znatno veći broj zemalja nego što je to bio slučaj sa Galaxy S21 FE telefonom.

Iako nisu procurile nikakve provjerene informacije o specifikacijama ovog telefona, nagađa se da bi on mogao koristiti Samsungov Exynos 2300 čip. Opcije su još Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, koji pokreće Galaxy S23 seriju, ili prošlogodišnji Snapdragon 8+ Gen 1.

Iako su se prošle godine pojavile informacije da Samsung više neće predstavljati Galaxy FE modele, čini se da to, na radost mnogih Samsungovih fanova, nije istina, te da će kompanija nastaviti s predstavljanjem ovih veoma popularnih modela. Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo više informacija o nadolazećem FE modelu.