in

Mnogi su se iznenadili kada su saznali šta znači slovo “i” u iPhoneu

Vjerovatno vam se čini da praktički svi koje poznajete imaju iPhone ili barem Appleov proizvod.

Oni su samo dodatak koji morate imati elegantnog su izgleda, jednostavni za korištenje i bezvremenski. Ali, znate li pravi razlog zašto je telefon nazvan iPhone?

Postoje mnogi Appleovi proizvodi koji počinju s ‘i’, a ne samo iPhone – tu su iPod, iMac, iTunes i drugi. Ali jeste li se ikada zapitali što zapravo znači prefiks ‘i’?

To se pitanje često postavlja na društvenim mrežama, neki imaju pretpostavke da bi slovo i moglo predstavljati riječi poput “inteligentan” i “nezamjenjiv”, dok drugi čak misle da to znači “ja i moj telefon”.

Ne morate se više pitati, jer je Steve Jobs 1998. godine otkrio što ‘i’ znači – a to zapravo nije samo jedna riječ, već njih pet!

Readers Digest je javio da je Steve Jobs rekao da ‘i’ označava riječi ‘internet, individualno, instrukcija, informisati i inspirirati.

Također je rekao da to nije njihovo službeno značenje, aludirajući na to da taj znak potencijalno označava ‘osobnu zamjenicu’ i ‘instrukciju ili uputu’.

Dakle, čini se da bi ‘i’ i dalje moglo biti otvoreno za tumačenje.

Ranije ovog mjeseca korisnici iPhonea također su bili zbunjeni kada su saznali da po prvi put mogu prilagoditi svoj zaključani zaslon.