in

Jeftina narukvica – Otkrivena moguća cijena Redmi Smart Band 2 u Evropi

Prošle sedmice prenijeli smo informaciju da će kompanija Xiaomi uskoro u Evropi predstaviti Redmi Smart Band 2. Sada su se pojavile informacije o cijenama ove pametne narukvice na Starom kontinentu.

Redmi Band 2 u Kini je pušten u prodaju krajem prošle godine. Band je predstavljen sa cijenom od 169 CNY, što je oko 25 EUR. Neće dugo narukvici trebati da stigne i u Evropu i to pod nazivom Redmi Smart Band 2. Najnovije informacije koje saznajemo u vezi ove narukvice odnose se na njene moguće cijene na evropskom tržištu.

Prema najnovijim, nezvaničnim informacijama, Redmi Smart Band 2 u Evropi će koštati 34,99 EUR. Nejasno da li se radi o cijeni za prednarudžbe ili o regularnoj cijeni.

Podsjećanja radi, Band 2 je opremljen raznim funkcijama za praćenje zdravlja, kao što su praćenje otkucaja srca, mjerenje nivoa zasićenosti nivoa kisikom u krvi, praćenje ženske menstruacije itd. Narukvica nudi preko 30 sportskih načina.

Band 2 odlikuje IPS LCD ekran dijagonale 1,47”, gustoće piksela od 247 ppi i 450 nita svjetline. Kada se poveže s pametnim telefonom, korisnici imaju mogućnost prilagođavanja watchface-a, a aplikacija ih nudi više od 100.

Za autonomiju narukvice brine se baterija kapaciteta 210 mAh, a iz Xiaomija su obećali da će ona ponuditi do 14 dana trajanja baterije.

Osim toga, Band 2 nudi i druge funkcije, kao što su daljinsko upravljanje kamerom telefona, vrijeme, štoperica, reprodukcija muzike itd. Tu je i 5ATM vodootpornost.

Očekuje se da Xiaomi u narednim danima objavi datum predstavljanja Redmi Smart Banda 2. Nije poznato hoće li biti predstavljen i Redmi Watch 3.