in

WhatsApp popravlja jednu od najvećih mana

WhatsApp je najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu i svakodnevno dobija nove nadogradnje. Međutim, ono što na WhatsAppu nije baš sjajno jeste kvaliteta fotografija koje dobijate, odnosno šaljete putem aplikacije. Izgleda da bi se to uskoro moglo promijeniti.

Čini se da je dugo WhatsAppu trebalo da shvati da je nužno da poboljšaju kvalitet fotografija koje korisnici međusobno razmjene putem poruka.

WABetaInfo izvještava da kompanija radi na novoj funkciji koja bi korisnicima omogućila dijeljenje “fotografija originalnog kvaliteta”.

Ovo je uočeno tokom testiranja najnovije verzije WhatsApp beta aplikacije 2.23.2.11 za Android. Tako će korisnici uskoro imati opciju da prilikom slanja fotografija promijene kvalitet i odaberu onaj originalni. Zapravo će korisnici imati tri opcije – Automatski, Ušteda podataka i Najbolji kvalitet,prilikom dijeljenja fotografija.

Nije ipak očekivati da ova funkcija tako brzo stigne ka svim korisnicima aplikacije, s obzirom da, čini se, postoji mnogo stvari za popraviti i poboljšati.

Najvjerovatnije je da ista funkcija neće biti dostupna za videozapise.

Prije par dana otkriveno je da će uskoro na WhatsApp stići i opcija glasovnog statusa. I ova je opcija trenutno dostupna na beta verziji Android aplikacije. Tako će korisnici imati mogućnost da snimaju i dijele glasovne statuse umjesto običnog tekstualnog statusa. Maksimalna dužina glasovnog statusa je 30 sekundi. Potvrđeno je da će ovi statusi stići sa end-to-end enkripcijom, “osiguravajući da ih samo osobe koje odaberete u svojim postavkama privatnosti mogu slušati”.

Baš kao što je to slučaj i sa običnim statusima, i glasovni status trajat će 24 sati ili kraće, ako korisnik odluči da ga obriše prije isteka 24 sata od objavljivanja.