in

Poznato je kada stiže iOS 16.3! – Šta će sa sobom donijeti nova nadogradnja?

Kompanija Apple novo iOS 16.3 ažuriranje objavit će sljedeće sedmice. Šta će sa sobom donijet nova nadogradnja?

Nova nadogradnja donijet će, prije svega, popravke problema s kojima su se susretali iPhone korisnici. Tako će iOS 16.3 ukloniti vodoravne linije koje su se privremeno pojavljivale na ekranu. Naime, prije par dana korisnici iPhonea 14 Pro prijavili su problem sa ekranom. Naime, oni su tada naveli da se na ekranu pojavljuju zelene i žute vodoravne linije koje nestaju vrlo brzo.

Apple je samo par dana nakon toga naveo da će uskoro popraviti ovaj problem, a sada je kompanija objavila da će nadogradnja koja će stići sljedeće sedmice, između ostalog, ispraviti i ovaj problem.

Pored toga, nova nadogradnja sa sobom će donijeti još nekih novina. Tako će iOS 16.3 stići sa podrškom za drugu generaciju HomePod-a, kao i za sigurnosne ključeve (fizičke).

iOS 16.3 Beta nadogradnja otkriva i to da će se nova nadogradnja pozabaviti greškom koja se manifestovala tako što je pozadina na zaključanom ekranu nekada bila crna. Vraća se i widget za zaključavanje početnog ekrana.

Neke od grešaka uključivale su i probleme sa Sirijem. Tako on u nekim situacijama nije pravilo reagovao, ali sa novom nadogradnjom i to će biti ispravljeno.

Očekivani dolazak nadogradnje novog iOS-a je utorak ili srijeda sljedeće sedmice.

iOS 16 je sa sobom donio mnoge novine, a posebno se to odnosi na neke dizajnerske karakteristike. Tako je u potpunosti redizajniran izgled zaključanog ekrana, dodane su nove razne funkcije i opcije. iPhone 14 Pro modeli dobili su i podršku za Always On Display (AOD), što je svakako jedna od stvari koju su dugo čekali korisnici iPhonea.