in

Apple Maps: Funkcija za takmičenje s Google Maps

Apple je objavio novu funkciju za Maps, a u pitanju je Business Connect koja je pre svega namjenjena manjim biznisima, poput restorana i prodavnica.

Vlasnici firmi sada mogu da ažuriraju informacije koje ih predstavljaju na aplikacijama kao što je Apple Maps. To mogu da učine preko portala businessconnect.apple.com, nakon što kreiraju Apple ID, ili se uloguju na već postojeći nalog. Posle toga mogu da unesu podatke kao što je adresa lokala, informacije o vrsti posla, te druge koje olakšavaju pronalaženje njihovog biznisa u okviru mapa.

Pored navedenog, Business Connect nudi i opciju za otpremanje slika, kao i opcije za brendiranje stranica. Tu je i sekcija “Showcases” koja služi za najavljivanje popusta I drugih specijalnih akcija, a kartice s ovim informacijama pored Maps mogu da se pojavljuju i u Wallet, Messages, te rezultatima pretraživanja za Siri ili Spotlight.

Apple Maps s novom opcijom postaje još ozbiljnija konkurencija za Yelp i Google Maps, a sprema i nešto za velike poslove s više lokacija: Business Connect API. Sve ovo je za sada besplatno, a kompanija dobija tako što Siri i Maps postaju pouzdaniji, s preciznijim rezultatima pretraživanja.