in

Tesla integriše Steam u Model S i Model X

Još u februaru, Ilon Mask (Elon Musk) otkrio je na Twitter-u da kompanija radi na tome da Steam integriše u svoja vozila. Sada, kompanija zvanično integriše Steam za najnovije verzije svojih automobila Model S i X kao dio svog prazničnog ažuriranja. U promo video snimku, prikazan je Teslin infotainment sistem koji pokreće Steam Beta verziju, pa čak i grafički zahtijevne igre poput Cyberpunk-a 2077.

Pod “novim” modelima S i X, Tesla vjerovatno podrazumijeva i “Plaid” verzije, koje su počele sa isporukom prošle godine. Oba modela infotainment sistema koriste AMD-ove RDNA 2 GPU-ove. Ista tehnologija korištena je i za PlayStation 5. Tesla je gradila svoj dijapazon igara u vozilu u posljednjih nekoliko godina. Kompanija je dodala naslove kao što su Cuphead, PUBG Mobile Fallout Shelter  u svoju ponudu.

Međutim, integrišući Steam u svoja vozila, Tesla dodaje više od jedne ili dve igre na svoju rastuću listu. Proizvođač automobila je u svom saopštenju naveo da će integracija donjeti hiljade igara za gore pomenute modele.

Tesla je ranije imao problema sa američkom Nacionalnom administracijom za bezbijednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA). Kompanija je dozvolila ljudima da igraju igrice čak i dok voze. Međutim, zatim je isključila tu mogućnost nakon istrage agencije, tako da ljudi najverovatnije sada ne mogu da igraju Steam igrice dok su vozila u pokretu.

Pored Steam integracije, Teslino praznično ažuriranje takođe omogućava vlasnicima pristup integraciji Apple Music-a infotainment sistemima.