in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Zuckerberg dijeli 11 hiljada otkaza u Meti: Objavljeno je šta stoji u pismu zaposlenicima

Novi problemi

Meta, kompanija koja stoji iza Facebooka, danas je objavila da mora otpustiti oko 13 posto radne snage, što znači da će više od 11 hiljada ljudi dobiti otkaz

Nakon što je potvrdio da agresivno nastavlja investirati u metaverzum Mark Zuckerberg se suočio s negodovanjem investitora te padom tržišne vrijednosti kompanije Meta. Rješenje je, sudeći prema posljednjem potezu, stiglo u obliku značajnih kadrovskih rezova.

“Danas prenosim neke od najtežih promjena koje smo napravili u Metinoj historiji. Odlučio sam smanjiti veličinu našeg tima za oko 13 posto i otpustiti više od 11.000 naših talentiranih zaposlenika. Također poduzimamo niz dodatnih koraka kako bismo postali učinkovitija kompanija smanjenjem diskrecijske potrošnje i produženjem zamrzavanja zapošljavanja do prvog tromjesečja.”

Ističe kako želi preuzeti odgovornost za ove odluke.

“Znam da je ovo teško za sve, a posebno mi je žao onih koji su pogođeni’, napisao je između ostalog Zuckerberg i dodaje:

“Ne postoji dobar način za otpuštanja, ali nadamo se da ćemo vam sve relevantne informacije dostaviti što je prije moguće, a zatim učiniti sve što možemo da vam pomognemo u tome.”

Svi će uskoro dobiti e-poruku koja će ih obavijestiti što ovaj otkaz znači za njih.

“Nakon toga svaki pogođeni zaposlenik imat će priliku razgovarati s nekim kako bi dobio odgovore na svoja pitanja”, napisao je Zuckerberg.

Meta se trenutno suočava s nizom izazova u svom poslovanju te se neizvjesno i skupo kladi na prelazak na metaverzum.