in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Za ove korisne trikove u aplikaciji Samsung Gallery sigurno niste znali!

Korisne opcije

Aplikacija Gallery za Samsung telefone može pružiti puno više nego što mnogi misle, a sve što trebate znati je nekoliko vrlo jednostavnih trikova

Samsung Gallery osnovna je aplikacija za fotografije na telefonima Galaxy te donosi niz opcija za koje možda niste znali – uključujući one koje ne možete napraviti u Google Photos. Ovo su samo neke od njih.

‘Uštipnite’ ekran za promjenu rasporeda

Samsung Galaxy olakšava mijenjanje rasporeda albuma i medijskih datoteka. Možete zumirati za bolju vidljivost ili se udaljiti kako biste sve sadržaje gledali odjednom. Na glavnoj stranici možete vidjeti albume aranžirane u mrežu koju čine tri po redu, a odzumiranjem cijelu stvar pretvarate u oblik liste – unutar albuma moguće je pregledati slike u redovima koji sadrže sedam, četiri ili tri slike – ili pregledom svih slika u punoj veličini.

Rearanžirajte sadržaj

Albume i datoteke možete sortirati na nekoliko različitih načina. Albumi su u osnovnoj postavci poredani na način da bilo koji možete odvući gdje god želite. Također ih možete poredati po imenu ili broju datoteka.

Što se datoteka tiče, one su u osnovnoj postavci poredani po datumu nastanka, ali uvijek ih možete sortirati po imenu ili datumu kad su uređeni. Mape i podatke isto možete poredati po datumu.

Pomaknite datoteke u sigurnu mapu

Albume koji sadrže datoteke povjerljivog sadržaja možete prebaciti u sigurnu mapu gdje imaju dodatan sloj zaštite od potencijalnih uljeza zahvaljujući zaštiti Samsung Knox. Pomicanje datoteka u sigurne mape blokira pohranu u oblak, a ako im iko pokuša pristupiti na silu, sadržaj mape će se izbrisati.

Sakrijte albume ili ih grupirajte

Ako neki albumi na vašem smartfonu sadrže datoteke koje ne želite dijeliti s drugima, možete ih sakriti tako da se ne pojavljuju na glavnoj stranici (i kasnije ih vratiti). Ako imate previše albuma u galeriji, uvijek ih možete grupirati po temama ili napraviti podgrupe unutar tih grupa.

Mijenjajte datum, vrijeme i lokacijske informacije fotografija i videa

Promjenom datuma, vremea i lokacijskih informacija fotografija promijenit ćete njihovu poziciju pri sortiranju unutar mapa. Također možete dodati lokaciju snimanja fotografije te time pratiti vaša putovanja, objašnjava MakeUseOf.

Dodajte kratice za albume na ekranu Home

Ako imate ekran kojem često pristupate, ne bi bilo loše dodati kraticu na ekran Home kako biste joj po potrebi lakše mogli pristupiti. Tako na primjer, ako ste tvorac sadržaja, možete napraviti album ‘kamera’, ako pišete velik broj vodiča za smartfone, uvijek možete napraviti kraticu za slike ekrana i tako dalje.