in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Musk uvodi velike promjene: Ovo se neće svidjeti verifikovanim Twitter korisnicima!

Prema navodima stranih medija, Mask planira da Twitter Blue pretplatu poveća sa sadašnjih pet dolara na 20 dolara mjesečno, kao i da pretplata bude obavezna za verifikovane korisnike.

Ukoliko se ovaj plan implementira, verifikovani korinici (poznate ličnosti, političari, novinari i drugi) će morati da se upišu u pretplatnički servis u roku od 90 dana ili će izgubiti plavu oznaku.

Također, zasposlenima koji rade na projektu je navodno saopšteno da će biti otpušteni ukoliko ne implementiraju pomenute izmjene do 7. novembra.

Twitter je pokrenuo Blue pretplatnički servis prošle godine u SAD-u, sa cijenom od tri dolara mjesečno, a pretplata je povećana na pet dolara u julu. Pretplatnici dobijaju funkcije kao što su top vijesti, prilagođene ikonice, kao i mogućnost izmjene tvitova.

Zajednica Twitter korisnika je već izrazila svoje mišljenje o ovom potencijalnom potezu Muska i društvene mreže. Veliki broj njih nije spreman da plaća 20 dolara kako bi zadržali svoj verifikovani status.

Istovremeno, korisnici ističu da bi novi sistem mogao da poveća probleme koje Twitter ima sa botovima i spamovanjem, koje sam Elon Musk inače prilično mrzi.