in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dopisivanje u WhatsAppu postat će još šarenije

Insajderi najavljuju dublju integraciju Facebooka i WhatsAppa te uvođenje Facebookovih avatara u stilu bitmojija

Nakon što su stigli na Instagram i Messenger, Facebookovi avatari u stilu bitmojija dolaze i na Whatsapp. Prema insajderima s WaBetaInfoa, aplikacija će uskoro uvesti mogućnost stvaranja avatara, ali izgleda da je opcija, bar zasad, dostupna samo ograničenom broju korisnika.

Svi koji dobiju pristup funkciji u postavkama će dobiti posve novu kategoriju ‘Avatar’ pomoću koje će moći napraviti i urediti svoju ‘digitalnu verziju’. Kao što je slučaj s ostalim aplikacijama iz Mete, WhatsApp će uz generiranog avatara ponuditi arsenal naljepnica s raznim pozama koje će se moći koristiti u svim razgovorima, piše Verge.

WABetaInfo je ovu opciju prvi put vidio prošlog mjeseca, ali čini se da ju je Meta nedavno počela slati korisnicima. Nepoznato je hoće li ova opcija prvo biti dostupna samo na Androidu ili će kasnije doći na iOS.

Kompanija je avatare po prvi put predstavila 2019. kao opciju za Messenger i News Feed u Facebooku, dok su u komentare stigli kasnije – 2020. Meta je tek nedavno avatarima dala nov trodimenzionalni izgled te korisnicima dozvolila njihovo ubacivanje u objave, profilne slike i priče u Instagramu.

Algerim Shorman, Metin glavni menadžer za avatare i identitet nadogradnju je opisao kao dio Metinog nastojanja prema stvaranju njihove ideje metaverzuma – koja uključuje virtualnu i proširenu stvarnost te stvara mostove između ‘poznatijih platformi poput vaših računala i telefona’.